Hola sóc La Laura!

Vaig néixer a Barcelona, on vaig estudiar Disseny i on es produeixen tots els productes que trobareu a la botiga.

Ja des de petita m’ha agradat experimentar amb diversos materials, tècniques i l’artesania. Sóc una apassionada de la moda, el color, el món de l’art, del còmic i el cinema que m’agrada plasmar en els meus dissenys.

Per a mi poder dur a terme els meus dissenys i aportar aquesta alegria que sento és una gran il·lusió.

Filosofia de marca

Com a Marca vull donar-te la injecció diària d’alegria, optimisme i vitalitat perquè surtis a donar-ho tot i et sentis com si cada dia fos una festa. Perquè la nostra forma de vestir influeix directament en com ens sentim i per descomptat el COLOR!

Però no em quedo només aquí, des del principi vaig tenir clar que la Marca havia de ser un reflex de sostenibilitat i respecte pel món en què vivim, on s’inclou el medi ambient, animals i persones. Per aquest motiu, tots els productes han estat produïts seguint criteris com el de Km0, materials respectuosos i condicions de treball responsables.

Els punts de venda on trobaràs els productes Laurel Estudio segueixen aquesta mateixa filosofia i són botigues locals.

El tèxtil

Els mitjons són tot de disseny propi i originals, només els trobaràs aquí i als punts de venda. Del disseny m’encarrego jo mateixa, creant el pattern, la posterior tria de colors dels fils i generar l’arxiu que posteriorment envio a fàbrica.

Treballo amb fabricants de Barcelona, seguint el criteri de KM0, minimitzant les emissions de CO₂ que es poden derivar del transport i col·laborem amb l’economia de proximitat.

Els fils emprats van amb certificat OEKO-TEX®, el qual garanteix un producte sostenible, biodegradable, sense metalls pesants i en el que s’ha tingut en compte totes aquelles persones que han treballat en el procés.

A més no van amb embalatge d’un sol ús. Els mitjons arribaran a casa teva dins una bosseta de tela amb certificat OEKO-TEX® i de comerç.

 

Els productes com les bosses o els moneders també segueixen aquests criteris de disseny i sostenibilitat. Enviem l’arxiu a una empresa d’impressió tèxtil de proximitat. I per la seva confecció treballem amb una emprenedora local.

Amb estampació ecològica sense productes químics ni agents perjudicials per a la pell. L’estampació digital minimitza l’ús d’aigua en tot el procés de producció i l’ús de tintes amb components volàtils, aquestes són innòcues i respectuoses amb el medi ambient.

Impressió 3D

Impressió 3D = Sostenibilitat?

La impressió 3D és una tecnologia innovadora i per això sovint es desconeix el seu funcionament i la seva vinculació amb la producció sostenible i responsable amb el medi ambient.

Les impressores que emprem construeixen les peces de manera additiva, per la qual cosa van dipositant el material necessari allà on cal. D’aquesta manera el malbaratament d’aquest, és pràcticament nul.

El material que utilitzem és el PLA (Poly-Lactic Acid) no tòxic, sostenible i biodegradable. Aquest s’obté principalment del midó, ja sigui del blat de moro, la canya de sucre o altres fonts.

 

El procés darrere del color!

1. L’esbós. El primer de tot és dibuixar les diferents idees i conceptes que vull representar i que manera.

2. Dibuixant en vectorial. Quan la idea és clara, passo a l’ordinador i faig el dibuix de cada capa del disseny. Això és important sobretot quan els dissenys parteixen de diversos colors, ja que el canvi es farà per capes.

3. A extruir. Amb el disseny definitiu, toca extruir aquesta forma, tenint en compte les mesures que es volen, el gruix de cada capa i es deixen els forats per a després unir les peces.

4. El Gcode. Aquest arxiu és el que es crea en Cura, un programa que converteix aquest 3D que s’ha realitzat en un codi que la impressora pugui llegir. Aquí és on es marquen també les pauses que aquesta haurà de fer per a fer els canvis de color.

5. La màgia del 3D. Enviem l’arxiu creat anteriorment a la impressora. Mitjançant el GCode la impressora rep les indicacions necessàries per fondre el filament i el va dipositant capa a capa seguint el recorregut que conformi el disseny que li hem enviat. Aquest recorregut l’anirà repetint capa a capa fins a arribar al gruix establert. En cas de necessitar un canvi de filament s’ha d’estar pendent dels moments de pausa per fer-ho.

6. Finalitzem. Amb les peces ja impreses només queda muntar tot perquè el disseny es converteixi en joia, clauer o el que es requereixi.